ACSI FreeLife

Menu

Video | Knaus en Malibu hebben nieuwe integraal

Wil je comfortabel camperen, maar is een camper uit het topsegment net een stapje te ver voor je dan is een integraal een alternatief dat in de buurt komt.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

De nieuwe Knaus Sun i bijvoorbeeld doet niet onder voor een paleis op wielen. Een iets bescheidener paleis welteverstaan, maar nog steeds met een hoogwaardig interieur en chique exterieur.

Integraal: 1 grote leefruimte

Bij een integraal camper zijn de cabine en de opbouw volledig geïntegreerd. Van binnen is er 1 grote leefruimte waar ook de cockpit van de camper onderdeel van is. Daarnaast zijn de ramen groot en bieden ze veel zicht. In 2016 zijn er twee nieuwe modellen in deze duurdere klasse.

Te beginnen met de – in verhouding – gunstiger geprijsde Malibu I 440. De camper weeg tot 3500 kilogram, dus je hebt er geen apart rijbewijs voor nodig. De Malibu is gebouwd op basis van Fiat Ducato. Het exterieur doet denken aan de campers van Carthago, maar dat is niet zo vreemd want Malibu is een dochteronderneming van dat merk. Het interieur van de Malibu oogt frisser dan dat van de Carthago-familie.

In Nederland zijn de integralen en halfintegralen van Malibu naar verwachting vanaf 2017 verkrijgbaar. De Malibu buscampers zijn al wel in Nederland verkrijgbaar vanaf € 54.980.

Hogere middenklasse

Een grotere integraal brengt Knaus met de Sun i op de markt in 2016. Met zijn 8,82 meter lengte valt deze integraal in de hogere middenklasse. De camper is gebouwd op een basis van Fiat Ducato, heeft een tandemas chassis van Al-Ko en weegt 5 ton. Een zware jongen dus, waar je een C1 rijbewijs voor nodig hebt om er mee op pad te gaan. Van binnen krijg je dan een superdeluxe uitrusting. Bekijk de video en oordeel zelf. De Knaus Sun i is verkrijgbaar vanaf € 110.177.

Kijk voor meer video's op ACSI FreeLife TV!

Praat mee

Praat mee: Video | Knaus en Malibu hebben nieuwe integraal

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation