ACSI FreeLife

Menu

Video | Een rijdend vakantiehuis

Camperen wordt steeds populairder. En is niet meer alleen voorbestemd aan vermogende babyboomers. Op de Caravan Salon 2015 merk je dat een steeds jonger publiek zich interesseert in een rijdend vakantiehuis.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
weinsberg

Camperfabrikanten gaan de uitdaging aan om betaalbare campers te produceren zonder in te leveren op comfort. Zo zie je een toenemend aantal instapmodellen op de Duitse beurs.

Dethleffs en Forster

Sunlight, het dochtermerk van Dethleffs, staat hier bijvoorbeeld met tien halfintegralen die vanaf € 48.590 verkrijgbaar zijn. Ook Forster, het zustermerk van Eura Mobil dat drie jaar geleden op de markt kwam, produceert campers voor beginnende camperaars. Dit jaar komt de fabrikant voor het eerst met een integraalcamper.

Deze is verkrijgbaar in drie indelingen en zal op de Duitse markt onder de € 60.000 blijven. De Nederlandse prijzen weten we nog niet precies, maar die liggen in ieder geval altijd hoger dan in Duitsland.

Alkoven, buscampers en crossovers

Nog een zonnige fabrikant van instapmodellen is Sun Living. Dit merk dat bij het Sloveens Adria hoort komt voor modeljaar 2016 met twee buscampers (vanaf € 47.630), vier halfintegralen (vanaf € 51.369), drie crossovers (€ 53.959) en drie alkoven (€ 56.130).

Andere instapmerken zijn Weinsberg van de Knaus Tabbert Group en Carado.

Kijk voor meer video's op ACSI FreeLife TV!

Praat mee

Praat mee: Video | Een rijdend vakantiehuis

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht