ACSI FreeLife

Menu

Topwielrenner kiest voor camper

Mottige hotelkamers, krakende bedden en doorhangende matrassen. Niets van dat alles voor de Australische topwielrenner Richie Porte. Hij bivakkeert tijdens de Giro d’Italia in een megacamper.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Zijn ploeggenoten, de iets mindere wielergoden, namen wel hun intrek in een hotel, maar op de parkeerplaats van hetzelfde hotel staat een reusachtige Fleetwood Excursion 39R.

Beter slapen in een camper

Team Sky laat hun kopman in de camper overnachten om de favoriet voor de eindoverwinning zo uitgerust en comfortabel mogelijk de weken in Italië te laten doorkomen. Journalisten mochten binnen kijken (wel eerst even de handen ontsmetten met antibacteriële gel, alstublieft) en ontdekten binnen een uitermate comfortabele, ruime leefruimte.

Het mag geen verrassing zijn dat uitgerekend Team Sky met deze aanpak primeurt. Het team staat bekend om haar inzet op ‘marginal gains’, minimale verbeteringen. Veel kleine verbeteringen (bijvoorbeeld een net wat betere nachtrust dan je concurrenten) bieden opgeteld een noemenswaardige voorsprong in de voorbereiding voor een wielerwedstrijd, zo is de filosofie van Team Sky. De bergen omhoog stoempen – dat moeten de renners dan wel helemaal zelf doen.

Het mocht niet baten

Overigens mocht het heerlijke bed en de verbeterde nachtrust in de monstercamper niet baten voor Richie Porte. De Australiër reed lek in de finale van de tiende etappe. Boezemvriend en landgenoot Simon Clarke schoot te hulp en leende hem zijn voorwiel. Mocht niet, zo vond de jury, want Clarke reed voor Orica-GreenEdge, een andere wielerploeg. Het kwam de uitgeslapen Porte op een tijdstraf van twee minuten te staan en hij lijkt nu kansloos voor de eindoverwinning.

Praat mee

Praat mee: Topwielrenner kiest voor camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation