ACSI FreeLife

Menu

Toch vrijstelling van de wegenbelasting

De vrijstelling van de wegenbelasting voor auto’s van voor 1987 blijft bestaan. Er wordt echter wel een beperking gesteld aan het aantal te rijden kilometers. Hoe dat precies gemeten gaat worden is nog niet bekend. Een ruime meerderheid van de Kamer besloot hiertoe nadat SP-Kamerlid Farshad Bashir hierover een motie had ingediend.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
camperoldtimer011

Vrijstelling wegenbelasting

Farshad Bashir was onder andere van mening dat de hobbyisten de dupe worden als de vrijstelling van de wegenbelasting volledig wordt afgeschaft. Als gevolg van de stemming wordt het kabinet gedwongen om na te gaan denken over manieren waarop het dagelijks gebruik wordt ontmoedigd.

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) is blij met deze wending: “We hadden begrip voor het afschaffen van de vrijstelling van de wegenbelasting, omdat het heeft geleid tot de import van vervuilende personenauto’s”, zegt plaatsvervangend NKC-directeur Marretje Jelmersma. “Maar we vonden het wel zuur voor de hobbyisten en voor eigenaren van oude campers, die er niet veel mee rijden. Zij dragen nauwelijks bij aan de totale uitstoot van schadelijke gassen.”

De camper op de foto is te huur bij 8-days a week.

Praat mee

Praat mee: Toch vrijstelling van de wegenbelasting

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht