ACSI FreeLife

Menu

Steeds meer campers op de weg

De campermarkt doet het goed. Hoewel er een teruggang is in de verkoop van nieuwe campers, is de belangstelling om met een gebruikt exemplaar op vakantie te gaan toegenomen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Campers

Volgens cijfers van de BOVAG werden er in het eerste kwartaal door bedrijven 2,4 procent meer campers aan particulieren verkocht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hiermee volgt Nederland met de stijgende camperverkopen de trend die in de ons omringende landen al langer gaande is.

Caravans

Voor de caravanbranche ziet het er minder rooskleurig uit. De verkopen van nieuwe caravans zijn in het eerste kwartaal van 2013 gedaald. Ook de handel in gebruikte caravans laat een daling zien. In het eerste kwartaal van dit jaar werden minder exemplaren verkocht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

BOVAG

“Het is duidelijk dat de economische situatie in ons land nu echt zijn weerslag heeft op de caravanbranche”, zegt Toine Crone, manager BOVAG Caravan- & Camperbedrijven. “De campermarkt blijft gelukkig op peil, zeker als het gaat om gebruikte exemplaren. Die markt ziet er zelfs goed uit. Er zijn in Nederland veel meer gebruikte campers beschikbaar dan vier jaar geleden. De consument heeft meer te kiezen dan ooit, in verschillende prijsklassen. En dat heeft een gunstig effect op de verkopen. De gebruikte camper is meer dan ooit een gewild object.”

 

Praat mee

Praat mee: Steeds meer campers op de weg

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation