ACSI FreeLife

Menu

Steeds meer campers in Nederland

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een camper. Volgens brancheorganisatie Bovag groeit het aantal kampeerauto’s dit jaar tot een recordaantal van meer dan 90.000. In 2016 zijn dat er naar verwachting meer dan 100.000.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

Hoewel we in Nederland al jaren te maken hebben met een dalende caravanverkoop, neemt het aantal campers alleen maar toe. Deze opmars is vooral toe te schrijven aan de groeiende vraag van de babyboomgeneratie volgens de Bovag.

Naar de 100.000 campers

Op dit moment rijden er ongeveer 88.600 campers in ons land rond, in 2009 waren dat er nog geen 60.000. Tom Huyskens, woordvoerder van Bovag: ‘Senioren die wat te makken hebben, zijn de typische doelgroep. We zien steeds vaker dat deze mensen na hun werkzame leven een camper aanschaffen en gaan genieten van hun vrije tijd. Ze hebben een camper voor de deur en kunnen weg wanneer ze willen. Ze hebben hun schaapjes op het droge en trekken door heel Europa.’

Tweedehands kampeerauto

Vooral tweedehands exemplaren zijn populair. In de eerste helft van dit jaar werden er 3109 gebruikte campers verkocht, een groei van 13 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkochte nieuwe kampeerauto’s kwam in het eerste halfjaar uit op 828. Dat waren er 1,3 procent minder dan een jaar eerder.

De populariteit van de kampeerauto blijkt ook uit de sterke groei van het aantal leden van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC), inmiddels Europa’s grootste club van camperliefhebbers. Vorig jaar juni telde de vereniging nog 27.777 leden, inmiddels zijn dat er 31.227, een plus van 12 procent.

De verkoop van nieuwe caravans in Nederland, is in de eerste helft van dit jaar opnieuw gedaald. Tot en met juni dit jaar werden er 3736 verkocht, 6,3 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Praat mee

 1. LV
  Lieven Vanhecke

  zijn jullie gelukkig zeg . Hier in Belgie is het een ramp om een standplaats te vinden ! wij mogen niet de grens over . Er zijn een tekort aan camperplaatsen ! Camping is enorm duur en onbetaalbaar geworden zeker voor een alleenstaande .

  Reageer
  0
  0
 2. r

  Ook wij hebben in het verleden gekampeerd o.a. zijn we begonnen met een vouwwagen van Tago.
  Toen deze het had begeven hebben we tot de kinderen zelfstandig met vakantie gingen met een grote tent gekampeerd.
  Kamperen hebben we altijd leuk gevonden en sinds een jaar of zeven zijn we elk jaar met onze eigen camper op pad. Lekker mobiel en overal plek, vooral in het voorseizoen.
  Ook wij hebben diverse keren een camper gehuurd o.a. de verschillende mogelijkheden uitgeprobeerd alvorens wij de keus gemaakt hebben voor een aankoop.
  Wij prefereren een camper boven een caravan omdat de camper mobieler is.

  Reageer
  0
  0
 3. H

  Mijn vrouw en ik hebben vorig jaar, aan het begin van onze pensionering, de afweging gemaakt: camper, caravan of vouwwagen.
  Een aantal malen hebben we een camper gehuurd. Beste luxe, maar er kleven ook nadelen aan. Zo ook voor de caravan. We hebben nu een luxe vouwwagen (Holtkamper) en genieten met volle teugen. Helaas zie je steeds minder tenten/vouwwagens op de camping, jammer en niet terecht.

  Reageer
  1
  1

Praat mee: Steeds meer campers in Nederland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation