ACSI FreeLife

Menu

Particuliere camperverhuur in trek

Het verhuren van vakantievoertuigen lijkt in trek. Want nu is er online verhuurplatform Goboony. Deze Nederlandse website richt zich uitsluitend op de (ver)huur van campers. Nu nog nationaal maar binnenkort ook al over de grens.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Toscane Ton 17

Eerder schreven we hier op ACSIFreeLife.nl over Camptoo en caravandelen.nl, twee nieuwe (ver)huurinitiatieven, waarbij de laatste zich uitsluitend concentreert op (sta)caravans. Bij Camptoo kun je je caravan en camper te huur aanbieden. In de kern zijn deze diensten vergelijkbaar: ze treden op als middle man waaraan je als verhuurder een vast bedrag of percentage afdraagt. De webdienst int het huurbedrag en neemt de verhuurder het regel- en papierwerk uit handen.

Met je camper in the Boonies

Als een Nieuw Zeelander zegt dat hij ‘in the Boonies’ is, dan bedoelt hij dat hij niet meer in de bewoonde wereld is. Goboony is momenteel alleen voor Nederlandse campers beschikbaar (momenteel worden er 150 aangeboden), maar in de toekomst wil de dienst ook internationaal opereren. Het idee voor Goboony ontstond toen de eigenaren hun campers gingen verhuren aan vrienden en familie.

Mark de Vos, een van de twee eigenaren: “Onze campers stonden het grootste deel van het jaar stil. Zelfs toen wij de campers aan vrienden en familie zijn gaan uitlenen, waren er nog genoeg momenten dat de camper in een loods stond opgeslagen en niet in gebruik was. Zonde van de tijd en het geld, vonden wij en bedachten een idee voor een platform waar particulieren eenvoudig campers kunnen huren en verhuren”, vertelt De Vos.

Tegen de Telegraaf stelt De Vos dat Goboony vertrouwen heeft in de zelfregulerende kracht van de camperaars die zich aansluiten bij het het initiatief. Verhuurders en huurders moeten een verifieerbaar profiel aanmaken en gebruikers de campers en de algemene gang van zaken beoordelen op de website.

Lezers zijn nog terughoudend

In onze eerdere berichtgeving over dit onderwerp toonden veel van jullie zich terughoudend over het initiatief in de reacties. “Nee, ik leen mijn caravan niet (meer) uit. Wij hebben dit eens gedaan, maar zijn bedrogen uitgekomen”, aldus lezer Eric Schokker. Guy zegt: “Onze camper uitlenen of verhuren doen we zeker niet, het is een hele investering maar daar hebben we zelf voor gekozen. We kunnen ons niet voorstellen dat anderen op dezelfde manier zullen omgaan met onze camper als wij zelf.”

Heb jij al gereageerd op de poll? Doe dat vooral eventjes, wij zijn benieuwd naar jouw mening.

Praat mee

 1. HM
  H.C. de Marie

  Laat ik nou geen facebook hebben!! Ach wij zijn ouderwets. We sparen gewoon voor de vervanging van onze huidige caravan.

  Reageer
  0
  0
 2. BC
  Ben Caspers

  In de deeleconomie gaat het ook vaak om het ontmoeten van gelijkgestemden.

  Op Caravandelen.nl bijvoorbeeld wordt de huurder, naast het overleggen van legitimatie en bankafschrift , gevraagd om zijn of haar Facebook-account in te vullen.

  Hierdoor kan de verhuurder een goede indruk krijgen van de huurder ( én andersom!).

  Tevens moet de betaling van huur én borg vooraf zijn voldaan.

  Iemand die kwaad wil verzint denk ik een andere manier …

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Particuliere camperverhuur in trek

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht