ACSI FreeLife

Menu

Ook wegenbelasting oude campers

De vrijstelling voor wegenbelasting voor oldtimers van 25 jaar en ouder komt te vervallen. Dit om het milieu te sparen. Dat staat in het regeerakkoord dat VVD en PvdA onlangs presenteerden. Slecht nieuws voor bezitters van een camper ouder dan 25 jaar.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

De vrijstelling was bedoeld voor oldtimer-liefhebbers die af en toe een plezierritje maken met hun auto of camper. Maar in de praktijk kopen veel automobilisten een (relatief jonge) oldtimer voor het dagelijks gebruik. Het scheelt immers flink in de portemonnee als je geen wegenbelasting hoeft te betalen.

Wegenbelasting: NKC toont begrip maar vindt het ook zuur

De Nederlandse Kampeerauto Club heeft er begrip voor dat de regeling verdwijnt, omdat de vrijstelling voor wegenbelasting heeft geleid tot de import van nogal wat vervuilende personenauto’s die voor dagelijks gebruik worden ingezet. “Maar het is zuur voor de bezitters van échte oldtimers, die maar weinig kilometers maken”, zegt Marretje Jelmersma, waarnemend NKC-directeur. “En dat geldt natuurlijk al helemaal voor eigenaren van oude campers, die er ook niet veel mee rijden. Ook zij worden de dupe.”

BOVAG pleit voor systeem van gebruikersdagen

Ook de BOVAG is van mening dat het afschaffen van de vrijstelling de liefhebbers onnodig treft. BOVAG pleit liever voor een systeem van gebruikersdagen. De liefhebber mag maar een maximaal aantal dagen per jaar de weg op met de oldtimer om in aanmerking te komen voor de vrijstelling. Wie meer rijdt dan dat beperkte aantal dagen, is gewoon motorrijtuigenbelasting verschuldigd. Hiermee ontmoedig je volgens de brancheorganisatie de import en het dagelijks gebruiken van deze relatief vervuilende auto’s.

Wanneer de wegenbelasting wordt geheven en of er een overgangsregeling komt, is nog niet bekend.

De camper op de foto is te huur bij 8-days a week.

Praat mee

Praat mee: Ook wegenbelasting oude campers

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation