ACSI FreeLife

Menu

Nieuw: Weinsberg CaraKids camper

Eindelijk is er een camper die tot in het kleinste detail is afgestemd op gezinnen met (kleine) kinderen! De Weinsberg Carakids zit boordevol praktische ideeën én Isofix.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Een goed idee is goud waard, dat hebben ze bij Weinsberg goed begrepen. Hun nieuwe camper CaraKids stroomt er dan ook van over. Het begon allemaal bij het idee om kampeerders te laten meedenken over kindvriendelijke oplossingen voor een camper. Zakken vol inzendingen kwamen binnen bij Weinsberg, het ene voorstel nog uitgebreider dan het andere. Tijd en budget bepaalden uiteindelijk wat wel en niet kon worden doorgevoerd.

Weinsberg CaraHome-alkoof als basisweinsberg1

Om de opstartkosten te drukken nam Weinsberg een bestaande CaraHome-alkoof als basisvoertuig, en vervolgens zijn daar zoveel mogelijk goede ideeën in geïmplementeerd. Het doel was wat ze zelf “de betere gezinscamper” noemen – en daar is Weinsberg zonder meer in geslaagd. Wat het team van Weinsberg hier laat zien, overtreft elke verwachting. Op de Caravan Salon in Duitsland bleken niet alleen gezinnen zichtbaar aangedaan, ook dealers waren laaiend enthousiast.

Je hoeft maar naar binnen te kijken en je snapt meteen waarom het prototype van de CaraKids zo positief is onthaald. De misschien wel belangrijkste innovatie betreft de veiligheid – geen onbeduidende factor bij gezinswagens: de banken van de camper zijn voorzien van Isofix-bevestigingen voor kinderzitjes, waardoor die niet kunnen omkiepen tijdens de rit. Samen met de driepuntsgordels voor de kinderen zelf kan er onderweg dus werkelijk niets gebeuren.

Veiligheid centraal

Ook in de rest van de camper staat veiligheid centraal. Alle randen van de meubels hebben bijvoorbeeld een rubberen bescherming uit het assortiment van een bekende Zweedse interieurgigant. Bij diezelfde keten stuitte Weinsberg ook op de transparante transportboxen waarop in de camper twee kasten zijn afgestemd. Eén kast staat pal naast de ingang en biedt plaats aan twaalf boxen. Heel handig: je stopt je spullen er thuis in en zet de boxen dan zo in de camper.

Voor zes andere (nog grotere) exemplaren heeft Weinsberg een slimme truc bedacht. Zolang nog niet de volledige lengte van het kinderbed boven de garage achterin wordt benut, passen de boxen in een uitneembaar rek onder het bovenkastje.

Zelfs de manier om in het bed te komen heeft Weinsberg zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt. Via een brede witte ladder met extra handvatten klauteren je kinderen veilig naar boven. Daarna schuif je het klimgedeelte een stukje omhoog en creëer je een beschermingsrand die voorkomt dat je kinderen uit bed vallen.

Aan alles gedachtweinsberg2

Ook bij de dinette, die vooral voor kleine kinderen de aangewezen plek is om te slapen, is bescherming voorzien, in de vorm van een net over de hele breedte. Overdag is dit trouwens ook een fijne plek voor kinderen. Aan werkelijk alles is gedacht: insteekhoesjes voor foto’s of kunstwerkjes aan de muur, twee stoffen opbergzakken, vier bekertjes inclusief houder voor drinken of viltstiften, een opstaand randje op de tafel en twee USB-aansluitingen.

De onverslijtbare bekleding kan heel makkelijk van de zittingen worden gehaald en gewassen. Een verduisteringsrollo vond Weinsberg waarschijnlijk te kwetsbaar voor grijpgrage kinderhanden. Ouderwetse gordijntjes nemen die functie over. Een insectenhor is er uiteraard wel.

De toiletruimte is dankzij een gewiekst detail uiterst kindvriendelijk: een stevig opstapje van wit gelakt hout dat zijdelings uit de muur klapt. Heel handig als je kind naar de wc of bij de verschuifbare wasbak moet. Ook de volwaardige douche is natuurlijk een grote pre in een gezinscamper.

Opbergruimteweinsberg3

Lichte bagage en kleding kunnen worden opgeborgen in de textielvakken boven de bovenkastjes, die de ruimte naar het schuine alkoofdak benutten. In de alkoof zelf klim je via de ladder – of via de stevige “klimmuur”, die je omhoog kunt klappen en dan voorkomt dat je kinderen eruit vallen.

Het moge duidelijk zijn, de CaraKids is werkelijk tot in detail toegespitst op gezinnen met (kleine) kinderen.

Het enige wat nog ontbreekt, is de prijs. Weinsberg zelf schat dat de gezinscamper zo’n € 2500 duurder zal uitvallen dan de gewone CaraHome. Dat zou een totaalprijs van rond de € 56.519 betekenen – wat ons een aantrekkelijke, eerlijke prijs lijkt voor een volwassen gezinscamper als de Weinsberg CaraKids 700 DG.

Copyright: MPS Tekst: Ingo Wagner, foto’s: Bernd Thissen en fabrikant

Praat mee

Praat mee: Nieuw: Weinsberg CaraKids camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation