ACSI FreeLife

Menu

Martin Hemp over Terra Camper

In 2006 werd het bedrijf Terra Camper opgericht. Nu, bijna tien jaar later, gaat het goed. Gericht op individuele wensen worden er in kleine oplages avontuurlijke buscampers gebouwd.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

ACSI FreeLife sprak de drijvende kracht achter dit bedrijf: Martin Hemp (47). “Deze campers zijn geschikt voor het ruigere werk.”

Custom camperbouw

Tot zo’n drie jaar geleden deed Hemp aan volledige ‘custom camperbouw’. Hij bouwde unieke exemplaren naar individuele wensen van klanten. Maar nu zijn bedrijf flink is gegroeid, is dat concept wat achterhaald geworden.

“Die sterke individualisering van een voertuig gaat gepaard met enorm veel planning. Dat begon me meer en meer tegen te staan, vooral ook omdat je deels afhankelijk bent van meestal ook kleine toeleveranciers. En toen kwam ik op het idee van de Terock, een omgebouwd Volkswagen busje, geschikt voor het ruigere werk”, legt Hemp uit.

Functioneel en robuust

Toch zijn de oplossingen en features van de modellen van Terra Camper exclusief. Het Open-Sky dak bijvoorbeeld: een dakluik dat opengeschoven kan worden, of over een rail naar achteren geschoven. Ook tijdens de rit kan dit dak open blijven, waarmee Martin Hemp een soort buscabrio creëert.

Het concept voor zowel de Terock als de Tecamp is gebouwd op het principe: “Van buiten klein en binnen groot”. Meubels zijn uitneembaar, en dankzij het Easy Use-railsysteem zijn de eenpersoonsstoelen op allerlei manieren te combineren. De Terock is een klein expeditievoertuig, gemaakt voor inspannende landschappen in verre landen. Dat is, door zijn eerdere werkervaringen, dan ook Hemps specialiteit.

Op pad met de Terock

Door te praten over campers en hun functies krijg je natuurlijk wel een indruk van hun kunnen, maar er is natuurlijk maar één manier om uit te vinden wat de kwaliteiten achter Terra Camper zijn. Kamperen dus! Onze redacteur krijgt de Terock 001 mee. Het is de allereerste variant van de Terock, het eeuwige prototype.

“Dit is nummer 001, de eerste Terra Camper, de eerste Terock. Die doe ik nooit weg, wat er ook gebeurt”, aldus Hemp. Aan deze bus valt de filosofie van de Terra Camper dan ook duidelijk af te lezen: een robuuste camper. Na één nacht slapen is onze redacteur helemaal om.

Wil je meer van het interview met Martin Hemp lezen en meer te weten komen over de filosofie achter Terra Camper? Lees dan het volledige interview in de avonturenspecial van het magazine, ACSI FreeLife 7-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Martin Hemp over Terra Camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation