ACSI FreeLife

Menu

Hymer komt met nieuwe Hymermobil

Hymer brengt voor het kampeerseizoen 2016 de Hymermobil B-Class DynamicLine. Een camper die minder dan drie ton weegt, met een laadgewicht tot 630 kilo. Daarmee heeft de fabrikant een nieuwe draai gegeven aan een oude klassieker.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Hymermobil B Klasse Dynamic Line

Campers onder de 3,5 ton zijn populair, omdat je die met een B-rijbewijs kunt besturen. Maar tegelijkertijd hebben camperaars volgens Thomas Buschle, projectmanager van Hymer, hoge verwachtingen als het gaat om het laadvermogen, interieur, design en compacte afmetingen. “Door een nieuwe lichtgewicht constructie te gebruiken, is het ons gelukt om een voertuig te maken dat minder dan drie ton weegt en een mogelijk laadvermogen heeft van 630 kilogram.”

WoodWelding

Deze zogeheten ‘WoodWelding’ technologie is een nieuwe manier om materialen aan elkaar te hechten, waardoor er een lichtgewicht camper kan worden gebouwd. De technologie komt van oorsprong uit de medische wereld, maar wordt inmiddels ook voor andere producten gebruikt als vervanger van traditionele fixatietechnieken.

De Hymermobil is niet alleen anders qua opbouw, ook het uiterlijk van de camper heeft een metamorfose ondergaan. Zo heeft Hymer een nieuwe voorkant met full-LED koplampen ontwikkeld, speciaal voor dit model. Ook is de voorruit breder, voor een goed overzicht.

In het interieur worden er eveneens lichtgewicht materialen gebruikt. De camper is van alle luxe voorzien, met onder andere een hefbed, softclose lades en een ‘smart multimediasysteem’, waarmee meerdere media tegelijkertijd kunnen worden afgespeeld. Daarnaast heeft de Hymermobil een standaard nachtverlichtingssysteem, waarmee je in het donker altijd de weg vindt dankzij de spotjes in de vloer en in de toiletruimte.

Meegaan met de trend

“De nieuwe camper is een reactie op de huidige sociale trends in de industrie. Tegelijkertijd levert de nieuwe Hymermobil B-Class niet in op comfort of innovatie”, aldus Bernhard Kibler, directeur van Hymer.

Er komen twee verschillende indelingen van het model: de Hymermobil B-DL 444 en de Hymermobil B-DL 588. De eerste voertuigen staan rond eind mei bij de dealers. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Hymer.

Over de Hymer B-klasse

De Hymer B-klasse kent verschillende modellen, die variëren in lengte tussen 5,9 en 7 meter. In de klassieke B-Klasse modellen ligt het gewicht tussen de 3.500 en 4.500 kilogram, waarmee dit nieuwe model dus aanzienlijk lichter is. De campers zijn populair: ze behoren tot de bestverkochte campers van Europa en kwamen bij lezers van het Duitse campertijdschrift Promobil 29 keer als winnaar uit de bus bij de verkiezing voor ‘Camper van het Jaar’.

Praat mee

Praat mee: Hymer komt met nieuwe Hymermobil

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht