ACSI FreeLife

Menu

Het buscamperjournaal 2017

Met een buscamper ben je snel op weg en kun je overal een parkeerplekje vinden. Steeds meer kampeerders zien de voordelen in van de compacte buscamper. Reden genoeg om een aantal nieuwe modellen voor 2017 uit te lichten.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
buscamper Adria Active
Westfalia
burstner city car

Adria mikt met de Active op een doelgroep die de camper dagelijks wil gebruiken. Deze buscamper (op basis van de Renault Trafic) parkeer je in een handomdraai, zelfs op de kleinste parkeerplaats. In gebukte houding open je met een paar handgrepen het hefdak, waarna je rechtop kunt staan.

Van buiten gezien verandert de Renault Trafic daarmee in een Adria Active buscamper. Wanneer vervolgens de schuifdeur opengaat en er twee kinderen uitspringen om naar een speeltuin te rennen, is het plaatje compleet: de vakantie is begonnen.

Bürstner

Bürstner verrast zijn klanten met een aantal nieuwe uitvoeringen van de buscamper. Zo gaat het bedrijf onder meer nieuwe uitvoeringen van de City Car leveren. De bestaande City Car C 600 heeft nu gezelschap gekregen van de wat langere City Car C 640 (6,36 meter). De buscamper heeft achterin een bed in de lengterichting. Je kunt een deel van de lattenbodem opklappen, waarna je de gang in het midden als garage kunt gebruiken. In het midden van deze buscamper staat een behoorlijk groot keukenblok met een koelkast van negentig liter.

Westfalia

Met precisiewerk en nieuwe kleurstellingen hoopt Westfalia een bredere doelgroep te bereiken. Het merk neemt mede hierom ook afscheid van de opvallende geheel witte meubeloppervlakken. De helle kleuren worden nu afgewisseld door warme oppervlakken met textuur. Het meubilair heeft ook nieuwe handgrepen gekregen.

Andere zaken zijn echter doorslaggevend voor de aankoop. Westfalia, niet de goedkoopste producent, heeft hier goed op gelet. Zo hebben de buscampers nu dieselverwarming van Truma (Combi 4 D), iets wat je zelden ziet in een buscamper. Door het wegvallen van beide elf kilogram zware gasflessen kan de gewonnen ruimte achterin nu benut worden om er twee fietsen neer te zetten. De gasfles van zes kilogram voor het kooktoestel past in een apart vak.

Buscamperspecial

In de buscamperspecial van ACSI FreeLife 8-2016 lees je dit en meer over de nieuwkomers in 2017.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Het buscamperjournaal 2017

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation