ACSI FreeLife

Menu

Goedkoper roadtrippen door de VS en Canada

Met een camper een rondreis maken door de Verenigde Staten of Canada. Dat klinkt als een droom kampeerreis, maar niet iedereen kan zich zo’n campervakantie permitteren. Er is een goedkoper alternatief.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
camper verenigde staten

Plaatselijke verhuurbedrijven bieden sinds een aantal jaar speciale wegbrengacties aan. Hierbij worden kampeerders gezocht die veel kilometers willen maken. En daarbij een nieuwe camper van de fabriek naar de verhuurlocatie willen brengen.

Twee vliegen in één klap

In de Verenigde Staten en Canada kost het ophalen van nieuwe campers voor verhuurbedrijven zeeën van tijd. Aan de andere kant is het huren van een camper niet bepaald goedkoop. Door een lager tarief aan te bieden komen camperverhuurders kampeerders met een minder grote portemonnee tegemoet en hebben ze zelf de camper op de plek waar deze moet zijn.

Vanaf 25 euro per dag

Grote verhuurbedrijven als Apollo en Star BV beschikken over een flink camperpark. Een groot gedeelte daarvan wordt ieder jaar vervangen door nieuwe kampeerauto’s. Om er voor te zorgen dat de nieuwe campers op tijd voor het hoogseizoen bij het verhuurbedrijf zijn, moeten de campers al in het voorjaar op worden gehaald bij de fabriek in Chicago of Minneapolis. Het loont best de moeite om voor een verhuurbedrijf een camper weg te brengen. Vanaf 25 euro per dag kun je een roadtrip maken door Noord-Amerika, terwijl je normaal gesproken al snel zeker het dubbele kwijt bent aan camperhuur.

Reisaanbieder World Ticket Center zoekt nu bijvoorbeeld kilometervreters die begin mei 2017 een camper willen wegbrengen van Minneapolis naar Las Vegas, Denver, Seattle of San Francisco. Daar heb je negentien dagen de tijd voor. Ook World Wide Campers biedt dergelijke mogelijkheden aan.

Canada

Ook in Canada worden kilometervreters gezocht. Verhuurbedrijven zoeken vakantiekoeriers om binnen 23 dagen een camper van het Oost-Canadese Toronto naar Calgary te brengen en binnen 26 dagen van Toronto naar Vancouver. De campers kun je in Canada ophalen vanaf 1 maart. Ze moeten uiterlijk 16 mei bij de verhuurder zijn.

Kleinere campers

Droom jij ook van een roadtrip door Noord-Amerika maar is zo’n camper van zes tot tien meter voor jou veel te lang? Dan is er goed nieuws. Naast de bekende grote joekels zijn er in Noord-Amerika namelijk steeds meer kleinere campers en buscampers te huur. Daarmee proberen verhuurbedrijven als Campervan North America steeds meer in te spelen op de wensen van Europese kampeerders.

Praat mee

Praat mee: Goedkoper roadtrippen door de VS en Canada

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation