ACSI FreeLife

Menu

Camperreizen steeds meer in trek

Camperreizen raakt steeds meer in trek. Waar er in 2009 nog geen 60.000 campers waren, stond de teller begin dit jaar al op ruim 81.000 kampeerauto’s. Het aantal campers in Nederland is in de afgelopen vier jaar gegroeid met 36 procent. Dit blijkt uit gepubliceerde cijfers van brancheorganisatie BOVAG en VWE voertuiginformatie- en documentatie.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
camperreizen

Senioren steeds vaker met camper op pad

Volgens Paul de Waag van BOVAG zijn de kopers van campers vooral senioren met geld. “We hebben een grote groep senioren met wat te makken en veel vrije tijd in Nederland. Ze gaan er weekendjes mee weg, maar het is ook niet ongebruikelijk dat ze een half jaar Europa ver intrekken.”

C-rijbewijs voor campers

Toine Crone, manager BOVAG Caravan & Camperbedrijven, verwacht dat de campers volgend jaar ook populair blijven: “Op 19 januari 2013 worden op Europees niveau nieuwe rijbewijsregels van kracht en wordt een nieuwe categorie ‘C1’ geïntroduceerd, voor het besturen van voertuigen tussen 3.500 en 7.500 kilogram. Daardoor hoeven mensen die met een grote kampeerauto op pad willen gaan, niet langer een volledig C-rijbewijs voor vrachtwagens te halen.”

ACSI FreeLife heeft de nieuwe rijbewijsregels alvast overzichtelijk op een rij gezet.

Georganiseerde camperreis

Ga je voor het eerst met een camper op pad en wil je graag wat deskundige begeleiding in een onbekend vakantieland? Dan zijn de georganiseerde ACSI Kampeerreizen ideaal, Het grote voordeel van een camperreis is de bekwame reisleiding, die alle praktische zaken voor je regelt.

Tijdens een van de georganiseerde camperreizen geniet je van de gezelligheid van een groep, maar er is ook genoeg ruimte voor voldoende individuele vrijheid. Kijk voor meer informatie en het uitgebreide aanbod met de mooiste bestemmingen op ACSIreizen.nl.

Praat mee

 1. D

  Heerlijk – vrij reizen met de kamper!

  Reageer
  0
  0
 2. M
  M.C.Steen

  Let op de fiscus (lees motorrijtuigenbelasting)kijkt mee. Weet u nog grijs kenteken?

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Camperreizen steeds meer in trek

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht