ACSI FreeLife

Menu

Camperen voor rookies

Wil je altijd al eens met een camper op vakantie, maar weet je niet hoe te beginnen? Voor ACSI FreeLife ging hoofdredacteur Thijs Joosten, tentkampeerder van huis uit, voor het eerst op pad met een camper.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Hij geeft je tips en tricks voor een soepele ‘camperontgroening’ in het december/januari nummer van ACSI FreeLife.

Tips voor het camperen

Thijs kwam er achter dat het belangrijk is dat je bij aflevering van je camper alle functies nauwgezet laat uitleggen door je dealer. “Wanneer je goed bent voorbereid, hoef je niet te hannesen op de camping. Een camper heeft tegenwoordig zoveel functies, dat een uitgebreide briefing geen overbodige luxe is.”

Ook is het van belang dat je op een rustige plek alvast even oefent met camperen, voordat je de grote weg op gaat. “Rijden met een camper is heel anders dan met een auto. Het is aan te raden om op een verlaten parkeerplaats je eerste meters te maken en te oefenen met achteruitrijden, bochten maken en parkeren. Ben je daarna nog steeds niet zeker van jezelf? Dan kun je ook een ééndaagse campercursus nemen.”

Naar de Belgische Ardennen

Ben je benieuwd hoe het Thijs is vergaan tijdens zijn eerste camperreis naar de Belgische Ardennen? Zijn verhaal en nog vier campertips vind je in het december/januari nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

 

Praat mee

Praat mee: Camperen voor rookies

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation