ACSI FreeLife

Menu

Buscamper steeds populairder

De buscamper wint aan populariteit. Tijd voor een buscamperspecial. In de ACSI FreeLife Buscamperspecial maak je kennis met nieuwe buscampers van specialisten als Pössl, Karmann, Bavaria Camp en … natuurlijk Volkswagen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
4
4
ReactiesPraat mee

Makkelijk manoeuvreren in druk stadsverkeer en altijd een parkeerplek te vinden. De compacte buscamper wordt steeds populairder. Ook omdat je hem niet alleen op vakantie gebruikt, maar ook als dagelijks vervoermiddel of pakezel na een bezoekje aan het woonwarenhuis.

De oervader van de buscamper

Het allereerste Volkswagenbusje wordt wel als de oervader van de moderne camper beschouwd. Wij testen twee moderne Volkwagens: de Reimo Free Van en de kleine Tramper. Verder lees je over twee nieuwe basisvoertuigen: de Fiat Ducato en de Ford Transit.

Eenmaal een buscamper gekocht en onderweg naar de eerste vakantiebestemming dan is het goed om te weten welke gidsen je kunnen helpen bij het vinden van een goede kampeerplek of camperplaats.

Handige gids

De ACSI CampingCard & Camperplaatsen-gids is speciaal gericht op camperaars die vaak rondreizen en op de bonnefooi een overnachtingsplek uitzoeken. In de gids zijn maar liefst 11.700 verblijfslocaties in heel Europa opgenomen. In de gids vind je per camperplaats of camping veel informatie over de aanwezige voorzieningen. Zo zie je bijvoorbeeld in 1 oogopslag hoeveel camperplaatsen er zijn en of je er ook een douche kunt nemen.

De gids ACSI CampingCard & Camperplaatsen is een samenwerking tussen campingspecialist ACSI en de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club). ACSI vermeldt de CampingCard ACSI-campings waar je als camperaar tegen een voordelig tarief kan verblijven in het laagseizoen.

De kortingskaart die je hiervoor moet laten zien bij de camping zit in de gids en wordt geaccepteerd op 2739 campings. De kortingen kunnen oplopen tot wel 50%. Daarnaast worden 9000 van de meest toegankelijke camperlocaties in Europa getoond. Deze zijn verzameld door de NKC. De gids (inclusief de CampingCard ACSI-kaart ter waarde van € 14,95) is in de boekhandel verkrijgbaar of te bestellen in de ACSI webshop voor € 24,95.

Overnachten bij Duitse wijnboeren

Hou je wel van een wijntje? Dan is de Duitstalige Winzeratlas een aanrader. Hierin vind je meer dan honderd Duitse wijnboeren en wijnboerencoöperaties waar je als camperaar kunt overnachten. Je plakt het bijgeleverde vignet op je raam en mag er gratis overnachten. Proost!

De complete special vind je in het augustus/september nummer van ACSI FreeLife magazine.

bestel magazine

 

 

Praat mee

 1. K

  Wat zou het heerlijk zijn als er een buscamper zou komen waarin de schuifdeur vervangen is door een draaiende deur: de buren op de camperplek zullen mij dankbaar zijn denk ik. Én de warmte, tijdens koude dagen, kan ik beter binnen houden.

  Reageer
  0
  0
 2. K
  K.Kuijper

  Wat een geweldige uitvinding! Op slechts 7,5 m2 heb ik vaste bedden, toilet/wasruimte, keuken, zithoek, opbergruimte in overvloed. Ik kan de camper van 5,5 mtr. ook op kleine plekken parkeren. Deze vrijheid is heerlijk. Een grotere camper bekoort ons niet: veel meer lengte maar relatief minder binnenruimte. Met de fietsen achterop en dan naar Scandinavië: wat wil je nog meer!

  Reageer
  1
  0
 3. h

  Beste campers ik zou zo graag eens willen weten welke merken/type leverbaar zijn met automaat en dubbellucht en slaapplaatsen in de lengterichting van de camper.
  vr gr henk

  Reageer
  0
  0
  1. T

   Beste Henk
   Bij mijn weten zijn de merken met lengte bedden.(Globecar,possle en adria)
   Globecar campscout met deze hebben wij en bijzonder goede ervaring, met name omdat mijn vrouw zware artrose heeft kwamen de lengte bedden voor ons als een oplossing.
   maar door een vervelende ziekte moet ik mijn globecar campscout 3.0 multijet maxi automaat 6,36 meter lang weer verkopen omdat het auto rijden voor mij een bezwaar wordt (en wat ik wettelijk gezien ook niet meer mag).
   Op marktplaats staat hij te koop onder Advertentie 843989023 misschien help ik je met de informatie die daar bij wordt vermeld.
   Hij heeft geen dubbel lucht maar is van origine een 4,2 tonner met 16 inc. wielen, (terug gekeurd naar 3,5 ton). wel hebben wij achter luchtvering bij laten plaatsen.
   Met vriendelijke groet Ton

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Buscamper steeds populairder

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation