ACSI FreeLife

Menu

Afscheidsroadtrip met de VW T5

Dit jaar komt de nieuwe VW T6 op de markt en daarmee ook een nieuwe California buscamper. Bij wijze van afscheid maken we nog een laatste reis met de VW T5 California.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
IMG 9663

Wat rolt ie lekker. Kilometers vreten in een T5 geeft een unieke sensatie. Je voelt de twee voorwielen als in geen enkele andere wagen, ze trekken als paarden.

We rijden via Duitsland

De snelweg ligt voor ons, onder ons. We zijn op weg naar Italië, naar het wonderschone Venetië. Een trip van vijf dagen met de VW T5 California die weldra plaatsmaakt voor een nieuw model. Onze T5 is uitgerust met de krachtigste motor, de DSG, die ooit de toon zette. De nieuwe motor schijnt nog meer power te hebben.

We rijden via Duitsland naar het zuiden en besluiten de oude bergroute via Kesselberg te nemen, die begint in Kochel am See, net onder München. Via een hoop bochten klimmen we behoorlijk, steeds met uitzicht over de Walchensee. Ooit was dit een walhalla voor motorrijders, tot er bonje ontstond tussen de bikers en lokale uitbaters. Zelfs de politie moest eraan te pas komen, tot het confisqueren van motoren aan toe.

Het is vroeg in het voorjaar en vandaag ligt er sneeuw op de oude parkeerplaats. Het uitzicht over het land en het meer is prachtig, maar motorrijders zijn er niet langer welkom, al is het nu sowieso te koud.

Uitzicht op de skischans

Een stuk verderop belanden we in het Inntal, met nachtelijk uitzicht op Innsbruck. De verlichte skischans straalt ons vanaf de tegenoverliggende helling tegemoet. Hier vandaan klimmen we naar de Brennerpas. We rijden hoog over de Europabrug, een ervaring op zich.

Italië is nu echt niet ver meer en ons hart maakt een vreugdesprongetje. In de jaren ’50 is deze streek ten prooi gevallen aan het massatoerisme en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Hoe moet het geweest zijn om hier met een T2 te rijden, of met de eerste tot California omgebouwde T3?

Ultieme vrijheid

Via de Brennerpas bereiken we Bolzano. We parkeren de VW T5 aan de rand van een stadspark. Dat is een van de voordelen van een T5: je hoeft geen echte camperplek te zoeken. We zetten onze wagen gewoon tussen de andere personenauto’s.

Venetië beleven zonder toeristen. Dat was mijn doel van deze roadtrip. Ik was alleen even vergeten dat het in deze periode carnaval is in Venetië. Venetië wacht op ons en we zijn er helemaal klaar voor. We rijden over de brug naar het kunstmatige eiland Tronchetto. Daar ligt een camperplaats.

Onze California ziet er klein en hulpeloos uit tussen al die witte joekels. We nemen de brug tot aan Canal Grande en belanden in een compleet andere wereld, die bijna surreëel overkomt.

Wat restte ons nog? Wat dacht je van onderduiken in het Italiaanse caraval. Of panne door onze eigen stomme schuld. Het werd een ongelofelijk avontuur. Voor het hele verhaal over onze afscheidsroadtrip én voor de laatste info over de nieuwe VW T6 lees je ACSI FreeLife 4-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Afscheidsroadtrip met de VW T5

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht