ACSI FreeLife

Menu

Nieuwe LMC Element getest tijdens TestTour 2019

testtourDe LMC Element is een volledig nieuwe instapserie binnen de campervloot van LMC. Cultuurliefhebbers Joop en Tonny Temmink zijn de allereerste kampeerders die deze nieuwkomer mogen uitproberen nadat de halfintegraal begin september de fabriek in Sassenberg is uitgerold. Hier alvast een voorproefje van de LMC Element T 668G.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
IMG 20190831 122404

Signalement

Merk
LMC
Model
Element T 668G
Onderstel
Fiat Ducato

LMC presenteert zijn nieuwe instapserie Element voorlopig met twee indelingen. De T 668G die Joop en Tonny mogen testen, is er daar eentje van. De andere is de T 758G. De T 668 is er vanaf € 69.860. De T 758 is met € 71.890 iets duurder. Maar deze heeft wel dichtheidsgarantie. Binnenkort worden nog twee andere indelingen gepresenteerd.

Twee een-

persoonsbedden

In de in het midden geplaatste toiletruimte is een handige kledingstang voor natte was beschikbaar. Achterin zijn twee eenpersoonsbedden geplaatst (208 x 80 en 203 x 80 centimeter). Een hefbed is optioneel leverbaar. De testcamper die Joop en Tonny bij zich hebben voor hun toer langs de Nederlandse en Duitse Hanzesteden heeft deze niet.

Nieuwe achterzijde

LMC heeft de serie een dynamisch uiterlijk gegeven. De twee 3,5-ton modellen op basis van de Fiat Ducato onderscheiden zich met de modern vormgegeven buitenkant duidelijk van de andere LMC-modellen. Daarvoor zorgt onder meer de nieuwe stroomlijn met groot raam boven de cabine en een nieuw ontwerp van de achterzijde, met nieuwe achterspoiler en achterlichten.

Aandacht voor slimme details

De T 668 is met een totale lengte van 6,98 meter krap een halve meter korter dan de T 758 (7,41 meter), bij een gelijke breedte van 2,32 meter. LMC heeft niet alleen voor een nieuw uiterlijk gezorgd. De aandacht voor details en slimme oplossingen voor kleine dingen waren een doel op zich.

Ruimtelijke vormgeving

De halfintegraal heeft een lage instap met een brede toegangsdeur. In het interieur valt ook de ruimtelijke vormgeving op. Dat is niet alleen te danken aan de stahoogte van 212 centimeter, maar ook aan de zitgroep op de geheel vlakke vloer. Aan de royale tafel is plaats voor vier personen. Voor extra bewegingsruimte is die tafel in de lengte op te klappen.

Volg de TestTour op de voet

Is het testteam helemaal in hun element met de LMC Element? Vanaf vrijdag 20 september kun je de belevenissen van Joop en Tonny volgen op onze website. In de video’s die we van het testteam hebben gemaakt, komt de LMC Element testcamper uitgebreid aan bod. Uiteraard hoor je ook wat Joop en Tonny van de halfintegraal vinden als onderkomen voor hun trip langs Nederlandse en Duitse Hanzesteden.

Praat mee