ACSI FreeLife

Menu

Dé recordpoging van 2018!

De stad Walldürn met 12.000 inwoners lijkt op het eerste gezicht hetzelfde als veel andere kleine steden in Duitsland. Zo vind je ook hier mooie vakwerkhuizen op het marktplein in de oude binnenstad. Maar als je hier rondloopt kan je je haast niet voorstellen dat hier een wereldrecord gebroken moet worden. Maar dat gaat – hopelijk – gebeuren in het weekend van 14-16 september!

Auteur
Lucia Velthuis
Datum
ReactiesReageer
Wereldrecordpoging - WoMo 2018

Kampeerliefhebbers uit heel Duitsland en omliggende landen reizen met hun camper af naar Walldürn om een poging te doen om ’s werelds langste konvooi met campers te verbreken. Dit initiatief, genaamd WoMo-konvooi Walldürn, wordt opgezet door particulieren die zelf enthousiaste camperaars zijn. Het WoMo-konvooi 2018 vindt plaats van 14 tot 16 september op het militaire oefenterrein Kühlsheim. Er zijn al 664 registraties, maar er zijn er nog een paar inschrijvingen nodig om het wereldrecord te verbreken. Mocht je geïnteresseerd zijn om deel uit te maken van ’s werelds langste camperkonvooi, dan kan je je nog steeds registreren. De deelnamekosten bedragen € 49. De deelnemers krijgen een ondersteunend programma aangeboden met muziek en dans, een grote loterij en culinaire hoogstandjes. Dus je kunt er een heel weekend van maken!

Langste camperkonvooi ter wereld

De mislukte poging in 2017

De WoMo-konvooi Walldürn vond voor de eerste keer plaats in 2017. De organisatoren waren ervan overtuigd dat ze het wereldrecord zouden halen en hadden daarom ook het Guinness Book of World Records uitgenodigd om er getuige van te zijn. De vooruitzichten waren goed. Ze hadden genoeg deelnemers bij elkaar en de lengte van het konvooi was langer dan het wereldrecord uit 2003 die nog steeds stond. Het doel was binnen handbereik … Maar de juiste afstand tussen de stacaravans kon niet worden gehaald, dus het wereldrecord werd niet erkend.

Dit resultaat hinderde de organisatoren en deelnemers alleen niet! Want, zoals hierboven uitgelegd, gaan ze het in het weekend van 14-16 september 2019 gewoon weer opnieuw proberen!

WoMo-konvooi verbindt

Het WoMo-konvooi brengt camper- en kampeerliefhebbers uit Duitsland en zijn buurlanden bij elkaar. Het gemeenschappelijke doel om het wereldrecord te breken en de liefde voor kamperen verbindt de deelnemers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je tijdens zo’n bijzonder evenement vriendschappen sluit.

Het beste voorbeeld hiervan is het verhaal van Diana en Tobias. Tijdens het WoMo-konvooi in 2017 reisden ze allebei met hun eigen camper hiernaartoe. Toen ze elkaar ontmoetten, leidde dit meteen tot opwinding. Het resultaat? Dit jaar nemen ze deel aan het evenement met hun gezamenlijke camper. En de eerste WoMo-konvooi-baby is al onderweg! Maar niet alleen romantische of vriendschappelijke relaties ontstaan ​​in het WoMo-konvooi, maar ook in het bedrijfsleven.

Andres (links) en Tobias

Dezelfde Tobias had zelfs geen eigen camper toen hij besloot om mee te doen als technisch manusje-van-alles aan de WoMo-konvooi in 2017. Hij was op zoek naar iets nieuws in zijn werkleven, maar hij wist niet precies wat. Op dit evenement in 2017 ontmoette hij Andreas, die ook op zoek was naar iets nieuws. Ze spraken samen over hun stageplaatsen als elektriciens en staaltechnici en besloten een startup-bedrijf te starten. Samen hebben ze dit jaar een servicecentrum geopend voor caravans en campers!

ACSI is erbij!

ACSI promoot natuurlijk zoveel campingenthousiasme en ondersteunt het WoMo-konvooi 2018 als sponsor. Daarnaast sturen wij ook een van onze inspecteurs die kant op, om verslag te doen van het evenement. Hou hiervoor onze Facebook in de gaten. We wensen alle camper- en wereldrecordfanaten een geweldig weekend in Walldürn toe!