ACSI FreeLife

Menu

Deze Volvo V60 B4 brengt sportievelingen naar Karinthië

TestTour KarinthiëOm naar Oostenrijk te rijden, krijgt het testteam Sportievelingen een Volvo V60 B4 tot hun beschikking. Een trekauto met mild-hybride aandrijving. En het goede nieuws voor de sportievelingen is dat er ook een sportstand op zit. Die stand van de automaat komt goed van pas bij het rijden met een caravan. Resultaat: de automaat trekt langer door in de versnellingen en schakelt minder snel op.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Volvo V60 B4

Bij een mild-hybride aandrijflijn heeft de startmotor plaatsgemaakt voor een zogenaamde start-generator. Deze is krachtiger dan een gewone startmotor en kan ook energie terugwinnen bij het afremmen op de motor of bij het remmen. Dat betekent in de praktijk dat als je bij wijze van spreken uitrolt naar of afremt voor een verkeerslicht dat op rood staat, de benzinemotor al voor je stilstaat kan worden uitgeschakeld. En dat je de elektrische energie die je bij dat uitrollen of afremmen terugwint, kunt opslaan in een kleine accu.

Brandstofbesparing

Wil je optrekken bij het stoplicht, dan wordt de opgeslagen elektrische energie via de starter-generator weer teruggegeven aan de aandrijving. Het gaat niet om spectaculaire hoeveelheden energie, want de starter-generator heeft een vermogen van 14 pk en levert een koppel van 40Nm. Maar het is wel energie die anders verloren zou zijn gegaan. En het optrekken voor een stoplicht kost een auto relatief veel energie, dus elke hulp daarbij bespaart brandstof.

Benzinemotor met turbo

De Volvo V60 B4 heeft een tweeliter viercilinder benzinemotor met turbo met een vermogen van 197 pk. Net als de Volvo V60 Recharge T8 AWD die het testteam levensgenieters meekreeg om hun Fendt te trekken, heeft de V60 B4 een nagenoeg identiek uiterlijk, maar een iets andere uitrusting. De auto is net zo ruim voor de inzittenden en net iets ruimer voor de bagage, omdat er onder de bagagevloer een groter extra vak zit (47 liter in plaats van 9 liter, vanwege het ontbreken van de elektromotor achter).

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de testervaringen (inclusief trekadvies!) van onze autojournalist Mario Vos én van de sportievelingen Rob en Ellen in ACSI FreeLife magazine 3-2021. Tot en met mei kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets! Kijk hier alvast de video die Mario maakte van de trekautotest!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Deze Volvo V60 B4 brengt sportievelingen naar Karinthië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht