ACSI FreeLife

Menu

V&A: Passende trekauto voor vouwwagen

Debbie van den Berg uit Uden is op zoek naar advies over de aankoop van een nieuwe trekauto. “We willen graag een automaat, een Suzuki Cross of een Renault Captur, die onze Scout Pivo (vouwwagen) kan trekken. Trekgewicht geremd: 1.200 kilogram. Is daar goed mee  te rijden door de bergen of bevelen jullie een andere automaat aan?”

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

In principe kan zowat elke automaat die meer dan 1.100 kilogram mag trekken deze vouwwagen aan. De Scout Pivo is voor zover ik weet uitgerust met een oplooprem en heeft een maximumgewicht van ongeveer 700 kilogram.

Als opmerking terzijde, met een aanhanger/vouwwagen in de bergen rijden met een automaat en een oplooprem vraagt om de volgende aandachtspunten. Bergaf moet je de automaat vastzetten in een lage overbrenging en dus niet continu afremmen met de autorem. Daarnaast moet je je snelheid bergaf zo kiezen dat de oplooprem niet in actie hoeft te komen. Ook is het raadzaam regelmatig de temperatuur van de remmen te controleren.

Let op het toerental

Autojournalist Mario Vos wil hier graag nog aan toevoegen dat je inderdaad goed het toerental in de gaten moet houden. Hij raadt aan het toerental op kruissnelheid niet onder de 2.500 toeren te laten zakken. Bergop is het aan te raden een nog hoger toerental aan te houden.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

  1. a

    ik heb een adaptieve cruisecontrol en automaat, dalend zet ik cruisecontrol op 50km/u en de wagen houd gans de trek op 50; mijn vraag: komt dit door het toerental te regelen of door te remmen of beiden. mag ik dit verder blijven doen?

    Reageer
    0
    0

Praat mee: V&A: Passende trekauto voor vouwwagen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht