ACSI FreeLife

Menu

VW Multivan Highline

Voorheen droomden we van eindeloze zomers toeren in een Volkswagenbusje, ideaal voor wie met een studentenbudget op rondreis wilde gaan. Nu fantaseren we over de ideale gezinsauto, die ook nog als trekauto dienst kan doen. Bijvoorbeeld de jongste nazaat van het legendarische Volkswagenbusje, de VW Multivan Highline. Maar die is helaas aardig aan de prijs, zeker met allerlei extra opties. ACSI FreeLife magazine onderzocht of de prijs die VW-trekauto wel waard is.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
VWMultivanHighline

Signalement

Merk
VW
Model
Multivan Highline
Onderstel
VW T5, wielbasis 3000 mm
Testjaar
2012
Gewicht
Toelaatbaar totaalgewicht 3000 kg, aanhangergewicht geremd 2500 kg, ongeremd 750 kg, toelaatbaar totaalgewicht met aanhanger 5200 kg
Basisprijs
73410

VW Multivan:  180 pk, zeven versnellingen

VW Multivan geeft 2500 kilogram treklast op voor de twee viercilinder 2000 cc TDI-motoren van 140 respectievelijk 180 pk. Onze testauto had een 180 pk sterke biturbo onder de kap en een automatische DSG-bak met zeven versnellingen. Voor de ultieme rijprestaties ontbreekt alleen nog vierwielaandrijving. Maar ook met alleen voorwielaandrijving is de tractie van de twee ton zware VW Multivan al behoorlijk goed. Over de inrichting is goed nagedacht. De driezitsbank achterin kan verder naar achter worden geplaatst om zo ruimte te maken voor twee stoelen.

Naast meer gedetailleerde informatie en alle technische specificaties leest u in de herfstuitgave van FreeLife magazine of de VW Multivan Highline, de vijfde generatie Volkswagenbus, echt de jongensdromen van vroeger en nu kan waarmaken.

De herfstuitgave van ACSI FreeLife magazine kunt u hier bestellen.

Praat mee

Praat mee: VW Multivan Highline

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht