ACSI FreeLife

Menu

Volkswagen Transporter uitgeprobeerd

De Volkswagen Transporter is zonder twijfel een succesvolle serie in Europa. Al 55 jaar rollen ze over de band.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Volkswagen Multivan T6

Signalement

Merk
Volkswagen
Model
Multivan T6
Testjaar
2015
Gewicht
1655 kg
Basisprijs
17900

Volkswagen introduceert met de Multivan T6 een nieuw model dat veel weg heeft van zijn voorganger, zowel uiterlijk als in zijn rijgedrag. ACSI FreeLife testte de verbeterde details van de T6.

Zonder aanhanger

Het busje wordt op twee manieren getest, met en zonder aanhanger. Zowel de 75 pk diesel als de Comfortline uitvoering met DSG-automaat met 204 pk wordt getest. De eerste doet prima zijn werk, maar biedt verder weinig verrassingen.

De 204 pk uitvoering is echter een stuk indrukwekkender met het optrekken tot 130 kilometer per uur. Ook de tractie op de vooras is erg goed: zelfs met de voorwielen in het grind en een start als van een raceauto kunnen we de voorwielen vrijwel niet laten spinnen.

Volkswagen Transporter met aanhanger

Een goede test voor een trekauto moet natuurlijk ook uitwijzen hoe deze het doet mét aanhanger. Voor deze test wordt de Volkswagen T6 met 150 pk gebruikt. Snel optrekken, vlot schakelen en remmen: ook dit is geen enkel probleem.

De Multivan 2.0 TDI met 84 pk mag 2.200 kilogram trekken en de Multivan 2.0 TDI 4Mo met 204 pk 2.500 kilogram. Vanaf € 17.900 is de Volkswagen T6 in je bezit.

Een uitgebreid testoverzicht van de Volkswagen T6 Multivan staat natuurlijk in ons magazine, ACSI FreeLife 7-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Volkswagen Transporter uitgeprobeerd

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht