ACSI FreeLife

Menu

Trekautotest: Volkswagen Touran 2.0

De Volkswagen Touran is geliefd onder gezinnen. Kunnen kampeerders ook goed overweg met de wagen?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
DSC 0176 620

Signalement

Merk
Volkswagen
Model
Touran 2.0 TDI
Onderstel
Vierwielaandrijving
Testjaar
2014
Gewicht
Massa leeg 1693 kg, toegestane max. massa 2290 kg, toegestane max. massa aanhanger geremd/ongeremd 1600/750 kg
Basisprijs
28390

Hij is zuinig, heeft een flink trekvermogen en een heleboel ruimte voor de sportuitrusting. Om de Volkswagen Touran alleen als gezinstaxi te gebruiken is echt zonde.

Volkswagen Touran; praktisch ingedeelde alleskunner

In de praktisch ingedeelde alleskunner passen natuurlijk de kinderen en ook een kinderwagen. Bovendien is er met drie zitrijen ook nog plaats voor de kinderen van de buren. Maar niet voor de buren zelf, want voor volwassenen zijn de twee achterste zitplaatsen te krap. Op de eerste vijf zitplaatsen zit je wel comfortabel.

In onze geteste Highline-uitvoering, die luxe is ingericht maar ook duur is, zijn de sportief uitgevoerde voorstoelen zelfs verwarmd. De drie stoelen op de tweede zitrij zijn op lange ritten niet comfortabel genoeg. Alle vijf stoelen zijn gemakkelijk individueel in te stellen en op te klappen, en ze zijn ook uitneembaar.

De bagageruimte van de zevenzits Touran is 1931 liter groot. Als als vijfzitter is dat 58 liter meer. De Duitse minivan biedt niet alleen maar veel ruimte. Met 615 kg laadvermogen is hij ook niet bang voor een ritje naar de bouwmarkt of een woonwarenhuis.

Trekhaak

En is de auto zelfs dan nog te klein, dan biedt de afneembare trekhaak een oplossing. Die is met met € 1379  wel flink aan de prijs. De vaste trekhaak kost € 889, wat evenmin een koopje is. Maar daar krijg je wat voor terug. Zelfs een caravan van 1600 kilogram brengt de 177 pk sterke turbodiesel niet snel in verlegenheid.

Met zijn zestraps DSG-versnellingsbak trekt de diesel ook een middelgrote caravan gemakkelijk en beheerst. Helemaal zoals je dat zou wensen tijdens het afleggen van de vele kilometers tijdens de vakantie. En hoog in het toerenbereik is de motor ook nooit onaangenaam aanwezig: de automatische bak schakelt zowel solo als met caravan perfect.

Nieuwsgierig naar de algemene beoordeling van de auto als caravantrekker? In het oktober/november nummer van ACSI FreeLife lees je de complete test.

bestel magazine

Praat mee

 1. JZ
  J.M. van Zwetselaar

  De door u gepresenteerde trekauto tests hebben geen waarde voor de doorsnee caravanrijder. U test altijd de duurste uitvoering van een auto en dat betekent dan ook meestal de dieseluitvoering of een benzine Mercedes met zoveel cylinders. De doorsnee kampeerder rijdt niet in deze auto’s! Dit heb ik al eens eerder aangekaart bij uw inmiddels vertrokken hoofdredacteur maar u blijft vasthouden aan de duurste types. Wellicht moet u dat van de fabrikant. Ik overweeg om deze reden zelfs mijn abonnement op uw tijdschrift op te zeggen. De “gewone” kampeerder rijdt meestal gewoon op benzine en schaft echt geen dure diesel met 4 wiel aandrijving aan voor 4 weken vakantie per jaar!

  met vriendelijke groet,
  J.M. van Zwetselaar

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Trekautotest: Volkswagen Touran 2.0

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht