ACSI FreeLife

Menu

Trekauto Nissan Pathfinder getest

De ene SUV is de andere niet. De Nissan Pathfinder is met zijn maximale aanhangergewicht van 3,5 ton een echte trekkampioen die voor geen enkele caravan bang is.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Nissan Pathfinder

Signalement

Merk
Nissan
Model
Pathfinder
Testjaar
2014

Nissan noemt zijn zevenpersoons SUV de Pathfinder. Als je dit in het woordenboek opzoekt, ruim je meteen een misverstand uit de wereld.

Nissan Pathfinder; een militaire verkenner

De Pathfinder is niet alleen een jonge padvinder op weg naar zijn volgende goede daad, maar eerder een militaire verkenner. Zoals bij alle Pathfinders is ook de geteste Nissan in de top-uitvoering LE voorzien van een stabiel ladderchassis, inschakelbare vierwielaandrijving en tandwielreductie voor offroadgebruik.

Je vergist je als je denkt dat de Nissan Pathfinder vanwege zijn naam en technische uitrusting een militair terreinbeest zonder enig comfort is. Alleen al de 3.0 liter V6-turbodiesel ontzenuwt dit mogelijke misverstand.

Overtuigend

De overige uitrusting van de Pathfinder LE overtuigt ook: Alles wat reizen aangenaam maakt, van lederen stoelen tot glazen schuifkanteldak, xenon koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen en airconditioning (2-zones) is aan boord. Voorin zitten de reizigers ook bij langere ritten comfortabel en hebben ze goed zicht rondom. De twee neerklapbare stoelen achterin zijn door de beperkte beenruimte alleen geschikt voor kleine passagiers of kortere afstanden.

ACSI FreeLife heeft een Knaus Südwind Exclusive caravan aangekoppeld en de trekauto onderworpen aan een test. Lees de resultaten in het juni/juli nummer van ACSI FreeLife. Bestel het nummer hier voor slechts € 3.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Trekauto Nissan Pathfinder getest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht