ACSI FreeLife

Menu

Testvideo: Ford Focus Wagon 1.5

Autojournalist Mario Vos test voor iedere editie van ACSI FreeLife magazine een nieuwe trekauto. Hij maakt daarbij ook een testvideo die je hieronder kan bekijken. Dit keer is de Ford Focus wagon 1.5 aan de beurt in de serie trekautotests.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Ford Focus Wagon 1.5

De SUV is de laatste jaren steeds populairder geworden en staat bij veel autokopers hoog op het verlanglijstje. Toch voeren de traditionele compacte middenklassers nog altijd de verkoopranglijsten aan. Eén van de verkooptoppers is de geheel vernieuwde Ford Focus, waar we in de ‘Wagon’-uitvoering een Dethleffs caravan achter hingen. En dat ging opvallend goed.

Luxueuzer en veiliger dan ooit

De tijd heeft niet stil gestaan in de compacte middenklasse, ook wel het C-segment genoemd. Vooral de laatste twee decennia zijn auto’s in deze klasse zeer volwassen geworden. Ze zijn luxueuzer en veiliger dan ooit en ze zijn flink gegroeid.

Een Ford Focus van pakweg 20 jaar geleden was als vijfdeurs hatchback 4,15 meter lang; vandaag de dag is dat ruim twee decimeter meer. En als stationwagon meet de huidige Focus nog eens bijna twee decimeter extra, namelijk liefst 4,67 meter. Daarmee is hij nagenoeg even lang als een Mondeo Wagon van 20 jaar geleden, een auto uit het grotere D-segment.

Ruime achterbank en bagageruimte

De nieuwste Ford Focus Wagon is dus een flinke auto. Niet alleen in de lengte, maar ook qua breedte (daar noteren we bijna 1,83 meter) en hoogte (1,48 meter). Die vorstelijke buitenmaten doen vermoeden dat het er ook in het interieur royaal aan toe gaat, en dat is een juiste aanname. Het wordt het beste geïllustreerd door de ruimte op de achterbank en de bagageruimte.

Op de achterbank heb je als volwassene van Nederlands formaat een tamelijk riante zitpositie met ruim voldoende hoofd- en beenruimte. Met drie volwassenen naast elkaar lukt ook wel als het geen rit van een hele dag wordt. Ervan uitgaande dat de Focus Wagon als gezinsauto wordt ingezet, hebben de kinderen aanzienlijk minder te klagen dan hun ouders destijds in de Focus van toen.

Complete plaatje

Staat de Ford Focus Wagon 1.5 op jouw kandidatenlijst? Vergeet dan niet het hele artikel over dit model te lezen in ACSI FreeLife 4-2019.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Testvideo: Ford Focus Wagon 1.5

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht