ACSI FreeLife

Menu

Nissan komt met nieuwe X-Trail

Nissan brengt met de nieuwste versie van de X-Trail een compleet andere SUV dan zijn voorgangers. Het is een strak gemoderniseerde versie, die vooral uiterlijk in een compleet nieuw jasje is gestoken.

Of de nieuwe vormgeving mooi is of niet, is uiteraard een kwestie van smaak. Praktisch is hij in ieder geval.

Technische snufjes

Zo is de wielbasis bij ongeveer dezelfde buitenlengte ongeveer 76 millimeter groter en maken de verstelbare leuningen en verplaatsbare achterstoelen de X-Trail heel geschikt om mee op reis te gaan. Ook de technische snufjes zijn alom aanwezig: cruise control, automatische dimlichtfuncties, noodreminstallatie, rijbaanassistent, hellingassistent, verkeersbordherkenning en als kers op de taart vier camerabeelden als hulp bij het inparkeren.

Comfortabele Nissan

Er zijn meerdere varianten van de nieuwe versie Nissan X-Trail verkrijgbaar. Er is een handgeschakelde diesel- en benzinevariant, een automaat (diesel) en een 4×4 (diesel). Al met al is het testteam tevreden over de nieuwe uitvoering van Nissan. Puntje van kritiek is er op de handgeschakelde zesversnellingsbak, die niet al te precies is afgesteld en daarom wat hakerig is. Verder is het een erg comfortabele testauto.

Meer informatie over de Nissan X-Trail is natuurlijk te lezen in ons magazine, ACSI FreeLife 6-2015.

bestel magazine