ACSI FreeLife

Menu

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D AT Instyle

Met de Outlander biedt Mitsubishi een middenklasse-SUV met zeven zitplaatsen. Maar kan de auto ook goed met een caravan overweg? ACSI FreeLife testte het.

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D AT Instyle; jongste telg

De Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD AT Instyle is de jongste telg in het SUV-segment van de Japanse autobouwer. ACSI Freelife heeft de bolide stevig aan de tand gevoeld als trekauto voor een caravan.

Deze vijfdeurs SUV biedt plaats aan vijf passagiers op de eerste en tweede zitrij, en nog eens aan twee helemaal achterin op zitplaatsen in de bagageruimte, die in de rijrichting zijn gepositioneerd. Deze laatste zitplaatsen raden we alleen aan voor een kort ritje, maar de andere zitten ook op lange ritten buitengewoon aangenaam.

Soepele automaat

Het rijgenot is mede te danken aan de 2.2 liter turbodiesel met een vermogen van 150 pk. Die harmonieert zowel solo als met aanhanger prima met de soepel schakelende automaat. De vering strijkt oneffenheden in de weg mooi glad, maar is bij kleinere oneffenheden stug. Mitsubishi heeft overigens beloofd om dit te verhelpen.

In het stadsverkeer is de motor duidelijk hoorbaar, maar dit wordt bij een hoger toerental steeds minder. Op doorgaande wegen en snelwegen is de Outlander relatief stil, mede dankzij het niet erg hoorbare bandengeluid en windgeruis.

In het uitgebreide testrapport in ACSI FreeLife vind je meer informatie over onder andere de motor, het laadvermogen en het verbruik.

Confidental Infomation