ACSI FreeLife

Menu

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

De derde generatie M-klasse! Al gedurende 14 jaar bewijst de Mercedes-Benz M-Klasse de meest verkochte SUV in zijn segment te zijn. Dit succes wil Mercedes nu voortzetten met de ML 350 BlueTEC 4Matic.

M-klasse

Daarom krijgen criteria als vermogen, koppel- en trekkracht in de herziene M-klasse minder aandacht en veiligheid, verbruik en uitstoot juist meer. Zo mag krap 8 liter bij een leeggewicht van meer dan 3 ton gezien worden als een goede prestatie en vallen de diesels nu al binnen de voor 2014 geplande EU6-norm. Ook is er sprake van een nieuw veiligheidspakket, voor zowel de bestuurder als de medeweggebruikers.

Met caravan

De nieuwe Mercedes-Benz M-klasse overtuigt volledig als trekauto. Met de caravan – die tot 3,5 ton mag wegen – aan de haak, verbruikt de nieuwe M-Klasse ongeveer 12 liter per 100 km. Deze relatief gunstige waarden zijn het gevolg van verschillende gewichtsbesparende constructies en een aantal technologische verbeteringen. De grootste verbetering zit ‘m dankzij de luchtvering Airmatic echter in het weggedrag. Je merkt zo goed als niets van de aangekoppelde caravan. Verder is de motor alsmede de algehele besturing van de nieuwe M-Klasse op verschillende punten verbeterd, waardoor het rijcomfort dan ook flink is vergroot.

Meer gedetailleerde informatie over en alle technische specificaties van de Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC 4Matic leest u in de juni uitgave van ACSI FreeLife.

Bestel hier ACSI FreeLife magazine met de volledige testuitslag!

Confidental Infomation