ACSI FreeLife

Menu

Mercedes-Benz A 200 CDI

De nieuwe Mercedes-Benz A is compleet anders dan zijn voorganger. Geen hoge instap en sandwichbodem meer, maar een vlotte vormgeving en een hoge flanklijn die kracht uitstraalt. Hoe presteert hij als trekauto?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Mercedes benz A

Signalement

Merk
Mercedes-Benz
Model
A 200 CDI
Testjaar
2013
Gewicht
Leeggewicht 1475 kg, toegelaten totaalgewicht 2000 kg, max. aanhangerlast 1400 kg geremd en 735 kg ongeremd
Basisprijs
26995

De Mercedes-Benz A 200 CDI met zijn strak vormgegeven koetswerk en sportieve uitstraling is nu geschikt als trekauto voor een caravan. Afhankelijk van de uitvoering mag hij tussen de 1200 en 1500 kilogram aanhangerlast trekken. Daarvoor is hij – als optie – voorzien van een gemakkelijk vanuit de bagageruimte te bedienen trekhaak van Westfalia.

Turbodiesel van de Mercedes-Benz A 200 CDI

De krachtige turbodiesel sleurde auto en caravan onder alle omstandigheden vooruit. De 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling schakelt zijdezacht en altijd op het juiste moment. Op heel steile hellingen kan de bestuurder van de economy- naar de sportmodus switchen: de transmissie schakelt dan bij hogere toerentallen. Zelfs op licht stijgende, besneeuwde wegen komt de A 200 CDI met aangekoppelde caravan gemakkelijk op gang.

Verbruik?

Maar hoe zit het met verbruik en gebruiksvriendelijkheid wat bediening betreft? Je leest erover in het juni/juli-nummer van ACSI FreeLife magazine.

button bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Mercedes-Benz A 200 CDI

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht