ACSI FreeLife

Menu

Land Rover Freelander 2 TD4 HSE

De Land Rover Freelander is opgefrist. Meer accessoires en een nieuwe, zuinige benzinemotor maken de stoere Brit nog aantrekkelijker. ACSI FreeLife magazine onderwerpt de trekauto aan een test.

Gemoderniseerde Land Rover Freelander 2

De nieuwste uitvoering van de Land Rover Freelander 2 herken je aan de nieuw ontworpen grille en de gemoderniseerde koplampen en achterlichten. Ook het interieur is onder handen genomen en op het niveau gebracht van zijn hippe broer, de Land Rover Evoque. De Freelander 2 in de uitvoering TD4 HSE is wat luxueuzer uitgerust dan de 2 S. Zo is het designpakket standaard, evenals parkeerhulp en het Meridian audiosysteem met 380W uitgangsvermogen. De vanafprijs is € 49.900.

Royale bergruimte

Zowel voor als achter biedt de SUV voldoende ruimte voor inzittenden. De bagageruimte meet 755 liter. Na het neerklappen van de ongelijk deelbare achterbank ontstaat er een royale 1670 liter aan ruimte. De afneembare trekhaak, het oog voor de breekkabel en de connector zijn bereikbaar zonder dat je acrobatische toeren hoeft uit te halen.

Maar los van uiterlijk en interieur, hoe verloopt een proefrit met caravan achter de Freelander 2? De auto heeft een treklast van tweeduizend kilogram maar hoe is het rijgedrag? Accelereert hij vlot, ook bergop? Deze belangrijke vragen worden beantwoord in de test van de Land Rover Freelander 2 in het april/mei-nummer van ACSI FreeLife magazine.