ACSI FreeLife

Menu

Kia Sportage 2.0 CRDi 4WD

Sportiever, mooier en krachtiger: de Kia Sportage wil graag scoren als trekauto. Lukt dat ook? In het augustus/september nummer van ACSI Freelife lees je de uitgebreide testresultaten.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Kia
Model
Sportage 2.0 CRDi 4WD
Testjaar
2013
Gewicht
Leeggewicht 1685 kg, maximaal totaalgewicht 2140 kg, laadvermogen 455 kg
Basisprijs
33495

De Kia Sportage is volwassen geworden

De Kia Sportage is opgegroeid en vormt een prima combinatie met een caravan. Hij is langer, breder en vlakker dan zijn voorganger, en maakt met zijn hoge flanklijn en smalle ramen een krachtige en dynamische indruk. Onze testwagen – uitgerust met een 184 pk diesel, de meest krachtige motor – leerde dat die indruk geen schone schijn is.

Strakke wegligging

Zoals verwacht heeft de Kia Sportage 2.0 geen problemen met caravans uit de middenklasse en ook de toegestane 2 ton aanhangergewicht trekt hij zonder moeite. Zijn rijgedrag vinden  we iets minder overtuigend.

Solo verrast de sportieve SUV door zijn alerte rijgedrag, zeer directe snelheidsafhankelijke elektrische stuurbekrachtiging en strakke wegligging. Als trekauto geeft hij via de achteras echter de bewegingen van de caravan door. Problematisch is dat niet, maar je moet er wel aan wennen.

Wie nieuwsgierig is naar wat de Koreaanse krachtpatser allemaal nog meer kan, vindt het verhaal in de augustus/september- nummer van ACSI Freelife.

bestel magazine

 

Praat mee

Praat mee: Kia Sportage 2.0 CRDi 4WD

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht