ACSI FreeLife

Menu

Jeep met Europees tintje

Amerikanen kunnen veel, maar voor een geschikte trekauto naar Europese standaarden lieten de vorige modellen soms wat te wensen over. ACSI FreeLife is daarom verheugd over het feit dat het nieuwste model van de Jeep Grand Cherokee een Europees tintje heeft gekregen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Jeep Grand Cherokee

Signalement

Merk
Jeep
Model
Grand Cherokee
Testjaar
2015
Gewicht
2403/2522 kg (leeggewicht)
Basisprijs
98090

De Europese invloed heeft deze Amerikaanse Jeep Grand Cherokee Overland goed gedaan. De grote Jeep is sterker geworden, met een steviger onderstel dat volledig voldoet aan de normen van rijstabiliteit in de Europese markt. Zowel met als zonder caravan overtuigt de Cherokee met zijn luchtgeveerde chassis.

Jeep Grand Cherokee in balans

Een slingerende caravan of oneffenheden op de weg? De Cherokee raakt geen moment uit balans. De cruise control, de elektronische hellingassistent en de aanhangerstabilisering zijn allemaal meer dan welkome extra’s, zeker wanneer deze auto als trekauto dient. De zescilinder dieselmotor (250 pk) is zonder meer krachtig. Enige nadeel daarvan is dat dit wel veel brandstofverbruik kost, zeker wanneer je met een caravan rijdt.

Bandbreedte

De prijzen van de Jeep Grand Cherokee liggen tussen € 82.590 en € 159.990. De verschillende dieseluitvoeringen hebben allemaal een motor van drie liter met 250 pk. Voor de benzinemotoren ligt de bandbreedte tussen de 3,6 liter zescilinder met 286 pk en de 6,4 liter achtcilinder met 468 pk. Onze testwagen heeft een vanafprijs van € 98.090. Daarvoor krijg je een stevige, stabiele trekauto met sportieve looks en veel bagageruimte.

De volledige test met de Jeep Grand Cherokee is te lezen in ons nieuwste magazine, ACSI FreeLife 1-2016.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Jeep met Europees tintje

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht