ACSI FreeLife

Menu

Jaguar XF Sportbrake

Sportief, stijlvol en snel: dat zijn de typerende kenmerken van een Jaguar. Maar is de nieuwe Jaguar XF Sportbrake wel praktisch als trekauto?

ACSI FreeLife test deze potentiële trekauto in het april/mei-nummer.

Kwaliteitsimago van de Jaguar XF

De ruime achterbank en de voorstoelen zijn bekleed met het fijnste leer. Ook andere onderdelen van het interieur zijn hiermee bekleed: dashboard, stuurwel en handremgreep. Bijna alles werkt elektrisch, van de verstelling van het stuurwiel en de stoelen tot de ventilatieopeningen, die automatisch openen en sluiten. De laadruimte is met zijn inhoud van 550 liter acceptabel en we zijn te spreken over de verschuifbare sjorogen en de variabele afdekhoes. Het interieur van de XF Sportbrake doet dus recht aan het kwaliteitsimago van Jaguar.

XF Sportbrake: geschikte caravantrekker?

Maar wat doet de ‘kat’ met een caravan van 1400 kilogram achter zich? Afhankelijk van de gekozen uitrusting en motorisering kost de Jaguar XF Sportbrake tussen de € 54.780 en de € 78.300. Aangezien het niet bepaald een van de goedkope wagens op de markt is, moet de Jaguar XF Sportbrake zijn prijs als caravantrekker natuurlijk wel waard zijn. Welk verbruik, rijgedrag en wegligging komt uit de test? Lees het in het april/mei-nummer van ACSI FreeLlife magazine.

Confidental Infomation