ACSI FreeLife

Menu

Een nieuwe ervaring van Seat

Vierwielaandrijving, meer bodemspeling en een opvallend uiterlijk. Is de schoonheid van de Seat Leon X-Perience genoeg om een indrukwekkend span te vormen met een caravan?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
DSC 0058

Signalement

Merk
Seat
Model
Leon X-Perience (diesel)
Testjaar
2015
Gewicht
Massa leeg 1392 kg, toegestane max. massa 2060 kg, toegestane max. massa aanhanger geremd/ongeremd 2000/740 kg
Basisprijs
37250

Je leest het in ACSI FreeLife 3-2015. Hier alvast een voorproefje.

Nieuwe loot aan de boom

Een nieuw lid van de Seat familie is de Seat Leon X-perience: een aantrekkelijk vormgegeven middenklasse stationwagen, ideaal voor gezinnen. De auto is voorzien van een ruime kofferruimte met dubbele bodem en voldoende plaats voor vier tot vijf personen.

Of de vlotte Spanjaard ook geschikt is voor de caravan, moet de testauto met vierwielaandrijving, 150 pk en een imposante 2000 kilogram trekgewicht laten zien.

Lekker veel power

De Seat met zijn 2-liter turbodieselmotor, rijdt met en zonder caravan aan de haak krachtig weg. De licht hakerige handgeschakelde zesversnellingsbak komt hierbij goed van pas. De koppeling grijpt al na een korte slag aan.

Met zeven airbags, snelheids- en afstandsregeling met het City noodremsysteem en de elektronische differentieelblokkering toont de Seat Leon X-Perience dat hij bij de tijd is. De 180 pk benzine uitvoering met 1500 kg aanhangergewicht kost € 36.750.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Een nieuwe ervaring van Seat

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht