ACSI FreeLife

Menu

Voorruit sealen van trekauto en camper

De nano-verzegeling van de voorruit van je trekauto of camper belooft een beter zicht, ook bij regen. We laten zien hoe je die aanbrengt.

De kunst is afgekeken van de lotusplant. Waterdruppels parelen zo van zijn blaadjes af en nemen meteen vuildeeltjes mee. Dit zogenaamde lotuseffect kun je ook toepassen op de voorruit van je auto of camper, met een speciale nanosealing.

Voorruit sealen geeft beter zicht

Het grote voordeel is een beter zicht, doordat regen sneller afvloeit en vuil zich niet aan de ruit kan hechten. Helaas gaat zo’n verzegeling maar een maand of drie mee, waarna je de beschermende laag moet vernieuwen.

Het aanbrengen van een nano-verzegeling begint met het grondig schoonmaken van de voorruit. Om hardnekkige aanslag van bomen en planten te verwijderen zijn er speciale middeltjes op de markt, die samen met een grove huishouddoek wonderen doen. Zodra alle vlekken weg zijn, poets je de ruit nog een laatste keer met een reinigend middel. Nu kan de verzegeling worden aangebracht.

Tip: meerdere laagjes geven een optimaal resultaat.

1

Grove vlekken verwijderen

Met een gewone ruitenreiniger verwijder je de grove vlekken. Hardnekkige harsplekken blijven echter gewoon zitten.

2

In de week zetten

Schrob in geen geval met een grove spons. Zet de ruit liever eventjes in de week met wat water. Een stoel verlicht het werk aanzienlijk.

3

Harsverwijderaar

Een harsverwijderaar heeft de dikte van een politoer. Gebruik bij voorkeur een grove lap om de ruit met het middel in te wrijven.

4

Na spoelen met schoon water

Breng de nano-verzegeling pas aan als de voorruit perfect schoon is. Spoel de ruit eerst nog een keer na met schoon water.

5

Krachtig inwrijven

Wrijf de voorruit met een schone doek krachtig in met het middel. Voor een optimaal resultaat herhaal je deze stap een paar keer.

6

Het water parelt van de ruit

Als je de behandeling goed hebt uitgevoerd, parelt het water sneller van de voorruit af. Ook kun je het glas nu makkelijker reinigen.

© MPS 2014
Tekst: Anna Matuschek
Foto: Anna Matuschek

Confidental Infomation