ACSI FreeLife

Menu

Dit vinden de Actievelingen van de Volvo XC40 Recharge

Sophia en Harm Peperkamp, testteam Actievelingen, reden twee weken lang door Karinthië met een Volvo XC40 Recharge T5 met aan de trekhaak een Fendt Bianco Selection 465 TG. En ze waren zeer onder de indruk van de Volvo. Niet alleen van het uiterlijk, “wow! mooie kleur, schitterende auto”, maar ook van het interieur: “grote iPad in het midden, veel ruimte en opbergruimte en je kunt je telefoon draadloos opladen. En alles is mooi strak vormgegeven ook.”

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Volvo XC40 Recharge

Ze waren ook zeer te spreken over het zitcomfort aan boord van de XC40. “Goede steun in de rug, makkelijk te verstellen en heerlijk zitten”, noteren we als opmerkingen, terwijl ook de vering en schokdemping als aangenaam worden ervaren. Het bedieningsgemak wordt ook geloofd door de Actievelingen: “de bediening van de meeste functies gaat makkelijk en natuurlijk via het tablet in de middenconsole heel. Op het stuur kun je rijfuncties bedienen. De automaat schakelt soepel en snel, je kunt eventueel zelf schakelen met de ‘flippers’ aan het stuur.”

Verrassend grote kofferbak

“De XC40 heeft een verrassend grote kofferbak, de klep open je met een druk op de knop, maar de voetbediening waarbij je je voet onder de bumper beweegt om de klep te openen, vinden we minder handig”, zo merken de Actievelingen op. “En de klep kan nog gewoon open met de fietsen op de disseldrager gemonteerd.” Het weggedrag van de Volvo wordt als zeer aangenaam omschreven. “De caravan ligt mooi recht achter de auto en blijft heel stabiel tijdens het rijden. Het voelt supervertrouwd en stabiel aan, ook bij het inhalen. Het is echt een topauto, met én zonder caravan.”

Genoeg power in de Volvo XC40

Onze testers waren ook zeer onder de indruk van de prestaties van de Volvo XC40 Recharge T5. “In één woord geweldig. De auto is supersterk, ook in de bergen en op hellingen heeft hij meer dan genoeg power. We hebben de auto niet vaak kunnen opladen, dus over het verbruik als plug-in hybride kunnen we niet oordelen. We verbruikten tussen de 10,1 en 10,8 liter per 100 kilometer met de caravan achter de auto bij een gemiddelde snelheid van 85 kilometer per uur. Wat we erg prettig vinden aan de XC40, is de 360-gradencamera bij het manoeuvreren, waarbij je kunt overschakelen op ’trekhaakview’. Bovendien werkt de adaptieve cruise control werkelijk super,” zo besluiten de Actievelingen hun uitgesproken positieve review.

Beleef Karinthië met ons mee!

Meer weten over de Volvo XC40 Recharge? Lees dan het blog van onze autojournalist Mario Vos. Je leest uitgebreid over de avonturen van de Actievelingen in ACSI FreeLife magazine 8-2020. Van november 2020 tot en met mei 2021 kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook nog eens allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Dit vinden de Actievelingen van de Volvo XC40 Recharge

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht